Lekker eten is me met de paplepel ingegoten. Van huis uit. Mijn moeder hield van koken. Vanuit haar moestuin toverde ze allerlei lekkers op ons bord. Met heel veel liefde bereid.

Tot het noodlot toeslag. Op mijn twaalfde kreeg mijn vader darmkanker. Paniek. Maar mijn moeder nam resoluut het heft in handen. Naast de reguliere behandeling startte mijn vader met het Moermandieet.

Heel veel groenten en fruit werden er gegeten. En alles zo onbewerkt mogelijk. Volkoren brood bakte mijn moeder zelf. En suiker, vlees, koffie en alcohol werden geschrapt van het menu. Als kinderen aten wij gewoon mee. We wisten niet beter.

Hier heb ik leren inzien wat écht eten met je doet. Mijn vader veranderde in no-time van een hele zieke man, in iemand met tomeloze energie. Hij heeft nog heel veel jaren in goede gezondheid mogen leven.

Toen ik ging studeren opende zich een totaal nieuwe wereld voor mij. Etentjes. En feestjes. Ik at en dronk alles wat los en vast zat. Dat was te zien ook. Ik werd in enkele jaren minstens 10 kilo zwaarder en kreeg last van een hoge bloeddruk.

Dat zat me niet lekker. In de jaren die volgde ging ik meerdere malen op dieet. Ik viel af. En kwam weer aan. Op en neer. Het hoogtepunt van mijn gewicht bereikte ik na het krijgen van drie kinderen. In anderhalf jaar tijd. Ik kwam twintig kilo zwaarder uit de strijd. Zelfs nadat ik mijn tweeling zes maanden aan de borst had gehad.

Tijdens een familiereünie nam ik een besluit. Ik zag een deel van mijn nichten weer eens. Allemaal superslank. Ik voelde me mega naast hen. Diep van binnen voelde ik: ‘dit gewicht wil ik niet meer.

Ik begon aan een crashdieet. En viel waanzinnig af. Met als gevolg een hele erge kaakholteontsteking. Twee weken op bed met 40 graden koorts.

Dat was dus niet de manier. Ik ging op zoek naar informatie over voeding. Las alles wat los en vast zat. Zo ontwikkelde ik mijn eigen eetstijl. Die verbluffend veel leek op de manier van eten die ik van mijn moeder leerde. Hierdoor heb ik volop energie. Blijf ik prima op gewicht. En eet ik alles. Al jaren.

En dat wil ik graag delen met andere vrouwen.Vrouwen die de veertig (ruim) gepasseerd zijn. En een drukbezet leven leiden. Met een baan, een gezin en een rijk sociaal leven.

Maar ook merken dat ze ouder worden. Zich minder fit voelen. Vaker dan vroeger last hebben van een pijntje hier en een kwaaltje daar. En sukkelen met hun gewicht.

Voor deze vrouwen heb ik mooie programma’s ontwikkeld. Programma’s waarmee je je eetstijl een gezonde boost geeft. Zonder poespas of rare fratsen. Gewoon gezond genieten. Ik help je graag!

 

IMG_7133

Willieanne van der Heijden is oprichter/eigenaar van Tijd voor Pauze
Zij traint en inspireert vrouwen van 40+ die hun eetstijl een gezonde boost willen geven. Zonder poespas of rare fratsen. Gewoon gezond genieten. Haar manier van werken? De basis is gebaseerd op wetenschap. Dit wordt aangevuld met ruime eigen ervaring. Ze maakt het af met een flinke scheut gezond boeren verstand.

Willieanne werkte ruim 16 jaar als Hogeschooldocent in het Hoger Beroeps Onderwijs (Aeres hogeschool). Als docent, onderzoeker en onderwijsontwikkelaar,  kon ze hier haar passie voor humane voeding & gezondheid kwijt. Willieanne werkte altijd op het snijvlak van (stads)landbouw en humane voeding & gezondheid. Ze studeerde af in de diergeneeskunde in 1998.

In haar vrije tijd is Willieanne enthousiast hobby-kok en amateurfotograaf. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen.

 

Wil je in contact komen?

Ik wil een gratis gesprek

Wil je een gratis gesprek?

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Wat is de belangrijkste reden dat je dit gesprek aanvraagt?

Wat is jouw grootste uitdaging op dit moment?

Ben je bereid om te investeren in jezelf?