Ilonka Hennekeij (44)
Ik ben aan het 4 weken programma begonnen om me nog fitter te voelen. Dus wilde ik gezonder gaan eten. Ik vond dat ik al erg m’n best deed. Maar merkte dat ik best vaak twijfelde over dingen. Ik had duidelijkere handvatten nodig dan de boeken die ik al had. Ik volgde Willieanne al langer en wist meteen dat zij mij kon helpen.

Mijn grootste inzicht is wel dat vooruitplannen echt heel handig is en veel tijdwinst oplevert. En ik heb bevestigd gekregen dat gezond eten écht invloed heeft op hoe je je voelt. In drie weken tijd was ik al 3,5 kilo afgevallen. Leuk meegenomen. Ik merkte dat het echt heel makkelijk vol te houden was en heel goed te combineren met mijn gezin met drie kinderen. Ik ga voorlopig gewoon door met deze manier van eten.

Ik kan het programma zeker aanbevelen aan andere vrouwen (en niet alleen als je 40+ bent trouwens). Willieanne heeft heel veel kennis en kan het praktisch en duidelijk overbrengen. Echt de moeite waard.

  

Sylvia Sanders (48)
Ik ben aan het programma begonnen omdat ik meer handvatten wilde krijgen over wat nu wel of niet gezond is. Ik was in elk geval behoorlijk de draad kwijt omdat er zoveel verschillende informatie wordt gegeven over voeding.

Voordat ik begon dacht ik dat het een lastige en moeilijke periode zou worden. Wat me ook nog eens heel veel tijd zou gaan kosten. Het is me zo ontzettend meegevallen. Het is helemaal niet moeilijk. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat het heel makkelijk is. Het was erg leuk om er mee bezig te zijn en de wetenschappelijk achtergronden te leren kennen.  En om dus écht te weten wat nu goed is voor je lijf (en je geest!).

Van het resultaat ben ik heel blij geworden. Een fit gevoel en eindelijk die drie kilo eraf die ik zelf maar niet weg kreeg. Ik blijf op hoofdlijnen gewoon doorgaan met mijn nieuwe eetpatroon.

De korte lijnen in de begeleiding vond ik erg prettig. Willieanne is grappig maar ook heel serieus met haar vak bezig. Ze heeft een goed luisterend oor voor alles waar je tegen aanloopt. Ik vind het programma een aanrader voor iedereen!

  

Jos van Dijk (50)
Ik ben aan het programma bij Willieanne begonnen omdat er echt iets moest gebeuren. Ik voelde me altijd afgemat moe. Door die chronische vermoeidheid had ik een enorme drang naar suiker. Een soort vicieuze cirkel waar mijn energiebalans heel ver te zoeken was. Met het drie maanden programma heb ik deze cirkel echt kunnen doorbreken. Ik was vooraf eigenlijk wel wat sceptisch. Ik dacht ‘dat wordt weer honger lijden en hoe ga ik de tijd vinden om alles zelf te koken’. Ook een maand zonder koffie en brood leek me onmogelijk.

Mijn allergrootste inzicht was dat je met drie goede maaltijden per dag verder niet veel nodig hebt. Dat groente je basis moet zijn en dat variëren helemaal niet moeilijk is. Ik heb echt lol gekregen in het boodschappen doen en koken. Met het programma heb ik bereikt dat nog steeds heel goed zonder suiker kan. En ook al het brood wat ik eerst at mis ik totaal niet. Ik ben onwijs blij dat ik langzaam maar gestaag ook nog gewicht verlies. Mijn energieniveau is veel stabieler geworden. Natuurlijk voel ik nog wel eens moeheid, maar dan ben ik gewoon echt moe. Dat afmattende is weg. Met dit eetpatroon voel ik me echt veel beter.

Het leuke van het programma is dat het geleidelijk wordt opgebouwd. In de eerste maand houd je een eetdagboek bij en begin je in je eigen tempo dingen anders te doen. Daardoor zit je al in een soort modus als je begint met de reset van je eetpatroon. Ik heb het programma met meerdere dames gedaan en daardoor konden we elkaar heel goed stimuleren. De live-dagen zijn een mooie check om te kijken waar je staat en geven verdieping. Willieanne heeft veel kennis over voeding en net een andere kijk op gezond eten. Op haar no-nonsense manier begeleidt ze je op een warme, gezellige en inspirerende manier naar de eindstreep. Dit programma is echt een aanrader voor vrouwen die van zichzelf wel weten dat ze beter moeten eten. Maar die net even een zetje nodig hebben.

  

Jessica Ekkel (48)
Al langere tijd probeerde ik gewicht kwijt te raken. Dit lukte niet. Dat frustreerde mij behoorlijk. Vooral omdat ik dacht dat ik best gezond bezig was. Toen ik in contact kwam met het programma van Willieanne dacht ik; ‘Dit ga ik eens proberen’. Al had ik wel mijn twijfels hoor. Waarom zou het nu wel lukken? Ga ik dat wel volhouden? Kan ik wel zonder koffie, melk en vlees?

De maand ‘vakantie voor je lijf’ was eigenlijk heel makkelijk vol te houden. Ik deed het programma samen met een vriendin en daardoor konden we elkaar stimuleren en motiveren. We begonnen het programma met het maken van een moodboard. Leuk om te doen en het gaf gelijk heel veel inzichten.

Het is mij enorm meegevallen. Ik merkte al heel snel dat ik die koffie totaal niet mistte. Ik kreeg veel energie van al dat gezonde eten. Ik ben afgevallen maar nog fijner is het dat ik die weegschaal in mijn hoofd heb losgelaten. Heel erg fijn dat ik me nu zo goed voel. Ik heb een prettig eet-ritme gevonden waar ik heel trots op ben. Ik voel me continue lekker vol en daardoor heb ik bijna geen last meer van het tussendoor snaaien naar zoetigheid. Door de extra verkregen energie en het gemak waar me dit mee afgaat, eet ik eigenlijk nog steeds op deze manier. Ik denk niet eens meer aan brood bij de lunch.

De begeleiding van Willieanne was erg goed. Echt een gedreven persoon met ongelooflijk veel kennis over voeding. Ook de recepten waren lekker en makkelijk te maken. Daarnaast verwende ze ons op de live dagen telkens weer met verassende groentesapjes.

Dit programma is een absolute aanrader voor vrouwen die 40 geweest zijn en steeds meer moeite hebben om een gezond gewicht te houden. Door deze manier van eten sta je op een andere manier stil bij je behoefte aan voedsel. Je ziet dat vegetarisch eten of vaker vis eigenlijk heel makkelijk is.