Omdenken. Ik houd er wel van. Zeker als er ook nog wat te lachen valt. En dat was er zeker. Bij de grote omdenkshow van Berthold Gunster waar ik laatst was. De kernboodschap luidde: ‘Maak je van een probleem een ramp of een kans? It’s all yours.’

Het kost even tijd om de juiste mindset te creëren. Maar dan heb je ook wat. Iets wat ik telkens terugzie bij de vrouwen die ik help. Vrouwen die meer energie willen. Een gezond lijf. En een gewicht dat bij hen past.

Op een uitzondering na, hebben al deze vrouwen een paar overeenkomsten. Ze willen hun gezondheid serieuzer nemen. Maar zijn de draad kwijt als het gaat om ‘wat is nu gezond’.  Ze hebben een hekel aan honger lijden. Willen geen raar dieet. En ze hebben het allemaal druk, druk, druk.  Een leuke baan. Rijk sociaal leven en vaak ook nog een paar hangende pubers op de bank. Het zou bijna over mijzelf kunnen gaan ;-). En misschien herken jij jezelf er ook wel in.

Je doet je best voor iedereen. Voor je partner en je kinderen, je baas en collega’s, voor je (schoon)ouders, vrienden, familie, buren…… Maar niet voor jezelf. Jouw eigen persoontje staat op de laatste plek. Daar is geen tijd meer voor.

De absolute sluitpost is vaak gezond eten. Ach, het lukt echt wel om een paar keer per week goed te eten. Maar structureel? Drie keer per dag in alle rust een voedzame maaltijd nuttigen, is een ander verhaal. Veel vaker eten we snel achter onze laptop of met een bord op schoot voor de TV. Haastend, om op tijd te zijn voor onze volgende afspraak.

Komt dit bekend voor? Dan wordt het voor jou ook tijd voor een portie omdenken. Niet jezelf (en je voeding) op de laatste plaats zetten. Nee. Jij en alles wat je eet komt op de eerste plek. Want je kunt alleen goed voor andere zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt. Zoals de veiligheidsinstructies in het vliegtuig. ‘Mocht de luchtdruk wegvallen, help eerst uzelf, voordat u uw kind een zuurstofmasker opzet’. En zo is het maar net.

Lijkt het je niet heerlijk? Goed eten niet meer de sluitpost maar een onwrikbaar uitgangspunt? Even wennen misschien. Even omdenken.
-Niet nog meer in je agenda proppen maar jezelf de edele kunst van het weglaten eigen maken.
-Mindful je groenten snijden in plaats van hijgend naar de yoga rennen.
-Boodschappen doen gaan zien als een extra beweging in plaats van iets wat ook er ‘ook nog bij moet’.
-Koken als nieuwe hobby in plaats van dagelijkse sleur.

Misschien ben je nog niet zo ver. Lukt het nog niet om zelf als eerste het zuurstofmasker op te zetten. Geeft niks. Wat er nog niet is kan komen. Ik help je graag op weg.

Ik geef regelmatig een facebook live om jouw keuzestress over ‘wat is nu gezond’ te verminderen. Vorige keer ging over roomboter. Bekijk de live hier. Als je mijn Facebookpagina liket, hoef je nooit meer een uitzending te missen.

Op 25 juni is er weer een kookatelier. De inschrijfdeuren gaan heel binnenkort open. Weet je nu al zeker dat je mee wilt doen? Mail even naar contact@tijdvoorpauze.nl.

Na de zomervakantie start ik met een gloednieuw programma eet je moeiteloos fit; zonder ingewikkeld dieet’. Ik neem je 8 weken lang bij de hand om jou te leren hoe je veel gezonder kunt eten. En hoe je al die saboterende ‘ja maar’s….’ anders kunt gaan bekijken. Een kwestie van omdenken. Ik houd je op de hoogte.

Liefs Willieanne

Ps.  De volgende Facebook live is woensdag 16 mei om 9.30 uur. Ik ga het hebben over E-nummers. Zie ik je dan?
Pss. Heb jij een zus of een vriendin die iets aan deze informatie kan hebben? Stuur het gerust door.